• OMS: Decesele zilnice au crescut cu 40% în Europa
  • Diferență de 40% de la o săptămână la alta, notează OMS
  • Administrația Macron ia în considerare reintrarea în carantină totală
  • Proteste în Italia ca urmare a măsurilor restrictive
  • Rusia își obligă cetățenii să poarte mască
  • Protest: ambulanțele au dus pacienții la Ministerul Sănătății în Rusia

WINTER IS COMING, vorba serialului Game of Thrones! Europa privește cu spaimă către iarnă și o nouă reînchidere totală. E scenariul cu care lucrează liderii de la Paris și Berlin.

Europa este în acest moment epicentrul pandemiei, strigă OMS. Rata de deces a urcat pe continent cu 40% în doar o săptămână. Îngrijorarea este că unitățile de terapie intensivă încep să se umple de oameni foarte bolnavi.

Franța

Margaret Harris, purtător de cuvânt OMS, despre situația din Europa: „Un avertisment îndeajuns de puternic încât să-i facă pe Angela Merkel și Emmanuel Macron să reia tema revenirii la carantina totală. Liderul de la Elysee e primul care a pomenit de reluarea lockdown-ului național pentru a limita răspândirea virusului. Mențiunea francezilor de la BFM TV e că noul lockdown ar putea fi mai flexibil decât cel din primăvară.“

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia

Și Rusia trece la măsuri din ce în ce mai stricte. Astăzi, Kremlinul a impus obligativitatea purtării măștii la nivel național. Trebuie să rezolve și situația din spitalele suprapopulate. Pentru că nu mai au unde să-i ducă pe pacienți, ambulanțierii dintr-un oraș rus i-au dus la sediul Ministerului Sănătății.

Italia

Proteste mai agresive decât cele ale doctorilor din OMSK au avut loc în Italia. Milano, Torino, Napoli și Palermo sunt orașele în care italienii au ieșit să protesteze. Îi cer premierului Conte ridicarea restricțiilor.

Asta în timp ce oficialii UE au anunțat că vaccinul nu va ajunge pentru toată lumea. Abia în 2022 ar putea fi îndeajuns pentru toți europenii.