• Radosław Sikorski a cerut un vot majoritar pentru sancţiunile UE şi pentru o brigadă mecanizată a UE de 5.000 de oameni.
  • Sikorski a declarat că Polonia a susţinut dreptul Ucrainei de a lovi ţinte militare din interiorul Rusiei.
  • Rusia are 3,5 milioane de oameni în complexul militar industrial. În schimb, „Europa nu doar s-a dezarmat, ci s-a dezindustrializat în domeniul apărării”, a spus Sikorski.

O reînarmare pe termen lung a Europei, în care Marea Britanie poate juca cel mai apropiat rol posibil, este necesară pentru a învinge ambiţiile imperiale ale Rusiei, a declarat ministrul polonez de Externe, într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian.

Radosław Sikorski a cerut un vot majoritar pentru sancţiunile UE şi pentru o brigadă mecanizată a UE de 5.000 de oameni şi a declarat că Polonia este dispusă să susţină un program la nivelul UE pentru a stimula persoanele care se sustrag de la încorporare în Ucraina să se întoarcă în ţara lor natală.

Sikorski a declarat că Polonia a susţinut dreptul Ucrainei de a lovi ţinte militare din interiorul Rusiei, argumentând că Occidentul trebuie să înceteze să se mai limiteze constant în ceea ce face pentru a sprijini Ucraina.

Recomandări

CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL

Polonia cheltuie 4% din PIB pentru apărare, iar Sikorski a declarat că alte ţări trebuie să recupereze decalajul. El a spus că acest lucru necesită o reorientare militară.

Sikorski a recunoscut că producătorii europeni din domeniul apărării încă nu consideră că procesul de reînarmare este permanent şi a declarat că Vladimir Putin cheltuie 40% din PIB pentru apărare şi că, în cele din urmă, îşi va falimenta ţara prin faptul că armata este atât de avidă de resurse.

Rusia are 3,5 milioane de oameni în complexul militar industrial. În schimb, „Europa nu doar s-a dezarmat, ci s-a dezindustrializat în domeniul apărării”, a spus Sikorski.