• Olanda reintroduce restricții anulate acum două săptămâni.
  • Cipru a atins numărul maxim de infectări pentru 2021.
  • Hoteluri și restaurante doar pentru vaccinați, în Portugalia.

Varianta Delta anulează bătăliile câștigate contra coronavirusului. Țările care s-au trezit cu o explozie a numărului de cazuri anulează măsurile de relaxare.

Olanda a reintrodus restricțiile în restaurante și la evenimente, la doar două săptămâni după ce le anulase. Asta după ce rata de infectare a crescut de zece ori în acest interval.

Cipru – țară unde numărul de cazuri de COVID a atins maximul pentru acest an – a limitat din nou numărul clienților în localuri și al participanților la evenimente.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Portugalia le impune turiștilor să prezinte un certificat de vaccinare, un test negativ ori să dovedească faptul că au avut coronavirus, dacă vor să fie cazați sau să ia masa în anumite zone.

Nemții și francezii, sfătuiți să evite călătoriile în Spania

Spania are cea mai mare rată de infectare din Europa continentală. Germania și Franța și-au avertizat cetățenii să evite călătoriile în Spania. Ibericii se luptă cu cea mai mare rată de infectare din toată Europa Continentală, în plin sezon turistic.

Malta e primul stat din UE care își închide granițele pentru nevaccinați. Comisia Europeană încearcă să convingă Malta să se răzgândească.

Turismul aduce miliarde de euro și în bugetul Maltei și totuși, țara a decis să închidă granițele pentru cei care nu sunt vaccinați. O decizie în premieră pentru un stat din UE, pe care Comisia Europeană încearcă să o anuelze. Malta are o populație de aproximativ o jumătate de milion de oameni și o rată de vaccinare, cu ambele doze, de aproape 80%.