• Sir Richard Dearlove susține că Europa și Statele Unite sunt într-o „situație foarte periculoasă”.
  • „Nu cred că are rost să ne batem capul”, a spus el.
  • Prim-ministrul polonez a declarat pentru prima dată într-un interviu în martie că generația tânără va trebui „să se obișnuiască cu sosirea unei noi ere [antebelice]”.

Fostul șef al MI6 a declarat că Europa nu se mai află într-o „situație prebelică” cu Rusia, ci într-un „război real”. Sir Richard Dearlove a declarat că este timpul „să recunoaștem faptul că Rusia crede că se află într-o stare de război cu întregul continent” și a efectuat deja „mișcări foarte agresive” asupra anumitor țări europene.

În cadrul emisiunii Politics Hub cu Sophy Ridge de la Sky News, el nu a fost de acord cu evaluarea prim-ministrului polonez Donald Tusk, conform căreia Europa se află într-o eră antebelică. Sir Richard a spus: „Donald Tusk s-a referit la aceasta ca la o situație prebelică. Eu cred că se înșeală. Cred că este un război real. Am văzut deja destul de clar unele mișcări foarte agresive din partea rușilor în diferite țări europene. Șefii agențiilor de informații – CIA, fostul meu serviciu – au vorbit public despre faptul că rușii devin sălbatici și sunt implicați în sabotaje și războaie hibride”.

Nu cred că are rost să ne batem capul”, a spus el, adăugând că Europa și Statele Unite sunt într-o „situație foarte periculoasă”.

Recomandări

EDITORIALUL LUI CRISTOIU
MAL E NOUĂ GRUPĂ SANGUINĂ
A MURIT PERRY
BOX OFFICE-UL DE WEEKEND
ROMÂNIA E ÎN TOP
ÎN CE INVESTEȘTE MUSK?

Prim-ministrul polonez a declarat pentru prima dată într-un interviu în martie că generația tânără va trebui „să se obișnuiască cu sosirea unei noi ere antebelice”.

El a reiterat acest lucru săptămâna trecută, afirmând că există o „amenințare reală” de izbucnire a unui conflict global după ce Rusia a lansat o rachetă balistică hipersonică cu rază intermediară de acțiune asupra orașului ucrainean Dnipro.

La aproape trei ani de la invazia Rusiei, conflictul continuă să consume cantități uriașe de armament și să coste vieți omenești – pentru câștiguri teritoriale mici, dar constante.

Citește și