• Violenţe în Olanda din cauza carantinei nocturne.
  • Israel suspendă zborurile comerciale.
  • Wuhan a revenit la viaţa normală, la un an după lockdown

De teama virusului mutant, tot mai multe ţări se închid. Campionul mondial la vaccinare, Israel, nu vrea să rişte. De mâine, suspendă zborurile comerciale internaționale, timp de o săptămână.

Benjamin Netanyahu, premier Israel: „Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic țara!”

În Olanda, carantina de noapte impusă încă de sâmbătă i-a scos pe oameni în stradă. La Amsterdam și Eindhoven au fost proteste violente. Poliția a arestat peste 250 de persoane, în încercarea de a opri jafurile și incendierile.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În partea cealaltă de lume, la Wuhan, viaţa a revenit la normal, la un an după lockdown. Piaţa de fructe de mare a rămas însă închisă şi după un an.

Sophia Yan, corespondent China: „Dacă nu îi crezi, doar uită-te la magazinele, şcolile, care sunt acum deschise. Asta, spun ei, e o dovadă că totul este sub control. Mulţi însă sunt îngrijoraţi, pentru că toate astea au venit cu un cost personal. Unii localnici nu cred că numărul celor morți este cel adevărat.”