Europa ține piept terorismului. Franța își dublează forțele la granița cu Spania

  • Franta dublează forțele de la granița cu Spania ca să evite noi amenințări teroriste.
  • Poliția din Catalonia și-a avertizat agenții despre posibile atacuri în regiune.
  • La Madrid, doi tineri au simulat un atac în centrul capitalei cu o armă de jucărie și au bagat spaima în localnici.

Autoritățile din Catalonia se pun în gardă. Este regiunea spaniolă cu cea mai mare comunitate de imigranți marocani. Conducerea poliției catalane, Mossos de Esquadra, se așteaptă la posibile amenințări.

Printr-o notă internă, agenții au fost avertizați cu privire la posibile atacuri teroriste, care au afectat Barcelona în urmă cu 3 ani, când un terorist a intrat cu o dubă în turiștii de pe un bulevard.

Preocuparea oficialilor este o posibilă reacție negativă a populației față de musulmani, care poate duce apoi la o acțiuni violente din partea unui radical stabilit în regiune.

În urmă cu câteva zile chiar, agenții catalani au arestat un bărbat care lăuda pe rețelele sociale uciderea profesorului de istorie de la Paris.

Joaca de-a atentatul le-a adus amenda

În contextul acestor evenimente, locuitorii madridului au avut parte de o sperietură pe cinste. Doi tineri de 18 și 22 de ani au ieșit la 6.30 AM pe străzile unui cartier din centrul Madridului, deghizați în teroriști.

Aveau fețele acoperite și agitau o armă de jucărie care imita pistolul mitralieră AK47, folosit în multe atacuri teroriste.

Vecinii alertați au sunat la poliție, iar agenții i-au reținut pe cei doi tineri și i-au sancționat cu o amendă.

Franța întărește securitatea la granițe

Autoritățile franceze întăresc securitatea la granița cu Spania și cu Italia.

Președintele Emanuel Macron a fost cel care a anunțat că se măresc efectivele agenților de la frontiera de sud, la 4.800. Adică dublu.

Motivul invocat de președtine este faptul că organizațiile teroriste islamiste profită de rețelele de trafic de persoane ca să introducă atacatori în Europa.

Dacă privim la datele ultimelor atacuri se vede o reactivare a tipului de terorist care vine din străinătate.

Franța: Trei atacuri teroriste într-o lună

Franța a suferit trei atacuri teroriste realizate de străini cu cuțitul, în decurs de o lună.

Un pakistanez de 25 de ani a rănit 2 oameni la Charlie Hebdo.

Un refugiat cecen de 18 ani a ucis un profesori de Istorie.

Un tunisian de 29 de ani, care sosise de câteva săptămâni în Europa, prin Lampedusa, a omorât trei oameni în Basilica Notre Dame din Nisa.

Macron propune chiar o reformă a tratatului Schengen în acest sens, iar după atacurile din 2015 de la Paris, agenții francezi au reinstituit controale la frontiera cu Spania.