• Uniunea Europeană va cumpăra mai ieftin decât SUA vaccinul Pfizer împotriva COVID-19.
  • UE a bătut palma pentru un acord care îi ve permite să plătească mai puțin decât SUA pentru vaccinul Pfizer.

Comisia Europeană a transmis, miercuri, că a parafat un contract cu companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pentru a achiziționa 300 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19, anunță AlJazeera. În urma acordului semnat de Comisia Europeană, în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra circa 200 de milioane de doze de vaccin, în primă fază, după care vor urma alte 100 de milioane de doze.

Un oficial UE care a asistat la discuțiile Comisiei cu cele două companii farmaceutice a spus UE va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin. Motivul? Prețul are legătură cu sprijinul financiar pe care UE și Germania l-au acordat în momentul dezvoltării vaccinului.

America și-a asigurat încă 500 de milioane de doze

Sursa citată a notat că acest oficial UE a vrut să rămână în anonimat, iar acesta a mai precizat că blocul comunitarva plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin. Prețul convenit de UE este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari, a mai spus oficialul, dar nu a oferit o cifră concretă.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

SUA a convenit să achite 19,50 dolari pentru o doză din cele 100 de milioane de doze Pfizer, dar Washingtonul mai are opțiunea de a cumpăra alte 500 de milioane de doze.