Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, atrage atenția că PNRR este făcut „de anumiți privați în interesul lor” și le transmite că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor pentru România.

Victor Negrescu acuză guvernanții că au prezentat un plan pe care nu l-au citit.

Am citit noi anexele și am descoperit adevărul. Planul este făcut de anumiți privați în interesul lor, nu al României. De aceea au ascuns până în ultima clipă documentele. Planul este plin de proiecte cu dedicație, milioane de euro pe consultanță și cursuri supra-evaluate pentru funcționari. Așa cum au făcut cu achizițiile din timpul pandemiei, la fel vor să facă și cu fondurile europene alocate românilor. }i atenționez încă o dată pe guvernanți că furtul din bani europeni conduce la suspendarea fondurilor pentru România. Acest lucru include și traficul de influență. Orice suspiciune va fi anchetată de parchetul european și conduce la blocarea PNRR”, a scris Negrescu, miercuri seara, pe Facebook, avertizând că urmează și alte detalii pe această temă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Acesta precizează că postarea sa nu este un atac la companiile care apar în PNRR, dar atrage atenția că susține participarea mediului privat la PNRR într-un mod transparent.

De altfel, PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, „implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac”, să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR.

Întrebat de jurnaliști despre această chestiune, ministrul Inverstițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, membru USR PLUS, a spus că nu știe de ce a fost selectată, fără licitație, firma GSP Power pentru a beneficia de sute de milioane de euro din fondurile PNRR și a aruncat mingea fierbinte în „ograda” PNL: „Este un proiect al Ministerului Energiei”, condus de liberalul Virgil Popescu.