• Astra Zeneca a publicat astăzi contractul încheiat cu Uniunea Europeană pentru livrarea de vaccin
  • Primul contract semnat de Comisia Europeană, în 27 august, a fost făcut cu AstraZeneca
  • AstraZeneca a anunțat că va livra doar 31 de milioane de doze, din 80 câte au fost promise

AstraZeneca a publicat astăzi contractul încheiat cu Uniunea Europeană pentru livrarea de vaccin. A făcut asta după ce, de mai multe zile, șefii Comisiei Europene au cerut să vadă toți cetățenii europeni ce înțelegere a fost semnată.

Primul contract semnat de Comisia Europeană, în 27 august, a fost făcut cu AstraZeneca. Iar acum o săptămână, consorțiul suedezo-britanic a anunțat că poate livra doar 31 de milioane de doze către Uniunea Europeană, din cele minimum 80 promise.

Nicu Ștefănuță este europarlamentar și a participat la mai multe interpelări privind achizițiile de vaccin în UE.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nicu Ștefănuță, europarlamentar: „UE a contribuit la aceste vaccinuri, iar cand ai banii jos trebuie să ai produsul livrat. Eu am văzut contractul. Și AstraZeneca a redactat, adică din contractul lor este vorba de bani publici. Nu putem să lăsăm companiile să se ascundă în spatele paravanelor comerciale. La prețuri se mai înțelege, dar în privința calendarelor este impardonabil să nu le avem. Am demarat în cadrul Comisiei de Mediu un apel să avem o audiere a acestor companii , să analizăm contractele unde Uniunea și-a pus semnătura.”