• Victor Negrescu a cerut marţi, în Parlamentul European, Consiliului European o perspectivă clară de aderare la spaţiul Schengen pentru România.
  • Într-un discurs rostit în plenul Parlamentului European, Negrescu a atras atenția asupra faptului că UE intră într-o criză de credibilitate profundă dacă va tolera veto-ul exercitat de Austria.
  • El a arătat că intrarea în spaţiul Schengen nu trebuie să devină un troc şi a solicitat ca instituţiile responsabile să stabilească un calendar ferm de aderare la spaţiul Schengen pentru România.

Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut marţi, în Parlamentul European, Consiliului European o perspectivă clară de aderare la spaţiul Schengen pentru România.

Într-un discurs rostit în plenul Parlamentului European, Victor Negrescu a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană intră într-o criză de credibilitate profundă dacă va tolera veto-ul exercitat de Austria împotriva evaluărilor şi propunerii Comisiei Europene de a include România în spaţiul Schengen.

„Europa a intrat într-o criză profundă, ca urmare a veto-ului exercitat de Austria împotriva propunerii Comisiei de a include România în spaţiul Schengen. Cum este posibil să acceptăm ca un guvern al unui stat membru să calce în picioare legislaţia şi recomandările europene, fără ca noi să acţionăm pentru a proteja drepturile cetăţenilor noştri, care au fost grav afectate de această decizie nedreaptă? România respectă criteriile spaţiului Schengen, fapt confirmat de toţi, inclusiv prin prezenţa la această dezbatere. Astăzi, însă, într-un context foarte dificil, solidaritatea blocului comunitar este pusă sub semnul întrebării de acest veto, care serveşte intereselor Federaţiei Ruse” , a declarat europarlamentarul social-democrat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

El a arătat că intrarea în spaţiul Schengen nu trebuie să devină un troc şi a solicitat ca instituţiile responsabile să stabilească un calendar ferm de aderare la spaţiul Schengen pentru România.

Românii nu au de ce să negocieze cu politicienii din Austria pentru respectarea drepturilor lor şi nu vor accepta trocuri economice. Insistăm ca în cadrul Consiliului European să fie discutat acest subiect şi să stabiliţi un calendar ferm de aderare, în cel mai scurt timp cu putinţă” , a mai spus Negrescu.