• Directorul Școlii Agenților Polițienești din Cluj-Napoca este acuzat că interzice elevilor nevaccinați să iasă din școală.
  • Conform sindicatului, „această segregare” este în contradicție cu drepturile constituționale.
  • Europol transmite un mesaj către instituțiile competente pentru a-l demite pe director.

La Cluj-Napoca, directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” a fost acuzat de către sindicatul Europol că le-ar fi refuzat elevilor nevaccinați părăsirea școlii timp de o lună. „Pot să fac ce consider eu de cuviință”, ar fi răspuns acesta, întrebat de ce nu-i lasă pe elevi la familii, în weekenduri.

„Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca sunt «încarcerați»!
Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o lună de zile, directorul unității de învățământ, comisarul șef de poliție dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o manieră de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales să nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ. Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-şi vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați pot părăsi școala fără probleme”, scrie Europol pe Facebook.

Conform sindicatului, „această segregare” nu numai că este „discriminatorie”, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: ”, adaugă Europol.

Sindicatul transmite către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului și conducerea Ministerului Afacerilor Interne: „Poate că acest personaj ar trebui să fie lăsat pentru a nu mai nenoroci destinele tinerilor agenți de poliție care sunt marcați încă înainte de a intra în sistem”.