• Plenul PE va organiza astăzi, în jurul orei 16:30, o dezbatere pe tema suspiciunilor de corupție din Qatar.
  • Decizia ca Eva Kaili să nu mai fie unul dintre vicepreședinții Parlamentului a fost aprobată cu 625 de voturi pentru.
  • În timpul deschiderii plenului de ieri, președintele PE, Roberta Metsola, a făcut o declarație privind situația, urmată de o scurtă dezbatere cu liderii grupurilor.

Parlamentul European a decis, marți, să pună capăt mandatului vicepreședintelui Eva Kaili. Decizia ca Eva Kaili să nu mai fie unul dintre vicepreședinții Parlamentului a fost aprobată cu 625 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri, ceea ce reprezintă o dublă majoritate de două treimi din voturile exprimate și o majoritate a deputaților care compun Parlamentul.

Votul s-a desfășurat în conformitate cu articolul 21 din Regulamentul de procedură al Parlamentului și are loc ca urmare a investigațiilor în curs de desfășurare în Belgia, în care sunt implicați unii membri și membri ai personalului Parlamentului European.

Procedura a fost declanșată de o decizie a Conferinței președinților (președintele PE și liderii grupurilor politice) în această dimineață, care a aprobat acțiunea în unanimitate. Conferința președinților a adoptat, de asemenea, următoarea declarație.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Plenul PE va organiza astăzi, în jurul orei 16:30, o dezbatere pe tema suspiciunilor de corupție din Qatar și a nevoii mai largi de transparență și responsabilitate în instituțiile europene, iar joi, în jurul prânzului, va vota o rezoluție pe această temă.

În timpul deschiderii plenului de ieri, președintele PE, Roberta Metsola, a făcut o declarație privind situația, urmată de o scurtă dezbatere cu liderii grupurilor.