• Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie
  • Vacanța de primăvară va fi prelungită
  • 65.000 de elevi riscă să repete anul

Școala e din nou la răscruce. Elevii ar putea fi iar împărțiți, unii către învățământul online, alții către orele la clasă.

Situația este și mai gravă pentru cei din clasa a VIII-a. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că Evaluarea Națională se va da mai târziu decât era programată inițial, mai exact în perioada 5-8 iulie.

Andrei Mareș este elev în clasa a 8-a. Nu îi surâde ideea de amânare. Se teme că va uita din materie.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Consider că mutarea dății pentru Evaluarea Națională nu a fost o idee bună deoarece multe planuri au fost distruse. La începutul lui mai mulți nu o să repede nimic din ce am făcut la școală și o să se uite mult.”, a spus elevul.

Mihai este profesor de matematică. Crede că această schimbare mai rău îi încurcă pe elevi.

În principiu când se prelungește perioada premergătoare unui examen nu prea ești chiar atât de bucuros. Mai ales dacă te-ai pregătit din timp. Mai de grabă cred că elevii și-ar fi dorit să scape mai repede de grija.”, a explicat Mihai Bălună, profesor de matematică.

Marius Nistor, expert în educație, consideră că întregul sistem de învățământ suferă din cauza modificărilor repetate.

„Noi lucrăm cu peste trei milioane, patru milioane 500 de mii de copii, e vorba de milioane de părinți și peste 400 de mii de salariați. Lor nu poți să le transmiți informații care se schimbă de la o oră la alta.”, a menționat Marius Nistor, expert în educație.

65.000 de elevi riscă să repete anul. Dacă cei de la DSP insistă pe revenirea la învățământul online, ministrul Educației face tot posibilul ca școlile să rămână deschise.

Noul calendar al anului școlar

  • 2 aprilie – 4 mai – vacanță
  • Examenul de Bacalaureat: 28 iunie-1 iulie
  • Evaluarea Națională: 5-8 iulie