Evenimente violente în Paris, la un protest al angajaților din sistemul medical. Manifestanții au răsturnat o mașină și au atacat un autobuz

  • Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene în cursul unui miting de protest organizat în centrul Parisului de angajaţi ai unităţilor medicale
  • Protestatarii cer resurse suplimentare pentru spitalele publice
  • Unii manifestanţi au răsturnat un autoturism şi au atacat un autobuz

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene, marţi după-amiază, în cursul unui miting de protest organizat în centrul Parisului de angajaţi ai unităţilor medicale, afirmă surse citate de cotidianul Le Parisien.

Mii de angajaţi ai sistemului medical protestează în faţa Ministerului Sănătăţii din Paris, cerând resurse suplimentare pentru spitalele publice.

Medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dar şi simpatizanţi ai Mişcării „Vestele galbene” au pancarte pe care se poate citi „Spitale asfixiate / Nu putem să repirăm!”, o referire la protestele antirasism izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea unor protestatari agresivi care au răsturnat un autoturism şi atacat un autobuz.