• Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în lume depășește 3 milioane
  • Creșterea globală a infecțiilor cu COVID-19 pune în dificultate eforturile de vaccinare
  • Numărul deceselor crește din nou, în special în Brazilia și India

Numărul deceselor legate de coronavirus la nivel mondial au trecut marți de 3 milioane, potrivit unui bilanț al Reuters, în condițiile în care o creștere globală a infecțiilor cu COVID-19 pune în dificultate eforturile de vaccinare.

Numărul deceselor crește din nou, în special în Brazilia și India. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe mai multe variante, detectate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, pe lângă oboseala publică generată de restricții.

Potrivit unui bilanț al Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morți să ajungă la 2 milioane. Următoarele 1 milion de decese au fost adăugate în aproximativ trei luni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Cel mai mare număr de decese se înregistrează în Brazilia, care cumulează un deces din patru din întreaga lume.

India a raportat o creștere record a infecțiilor cu COVID-19 luni, devenind a doua națiune, după Statele Unite, care a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi.

Regiunea europeană, care include 51 de țări în raportările OMS, are cel mai mare număr total de decese, aproape 1,1 milioane.

Cinci țări europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania, au aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus din Europa.

Statele Unite au cel mai mare număr de morți, 555.000, aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume.

Cel puțin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populația globală au primit o singură doză de vaccin COVID-19 până duminică, potrivit datelor companiei de cercetare Our World in Data.