• Numărul de cazuri de Covid-19 este din nou în creștere, la nivel global
  • Mai multe țări europene se pregătesc pentru valul trei al pandemiei
  • Cehia revine la lockdown, iar Franța se pregătește de o decizie similară

Crește iar numărul cazurilor de Covid-19 la nivel mondial. Asta după o perioadă destul de mare în care trendul infectărilor a fost în continuă scădere.

Ultimele cifre la nivel global

Joi, de exemplu, au fost peste 427.000 de noi cazuri raportate în lume. O creștere cu 25% față de ziua precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Iar trendul crescător pare să se păstreze. Inclusiv la noi, unde ieri au fost peste 3.400 de noi cazuri. Și cam așa a fost toată săptămâna, peste 3.300 de cazuri la fiecare 24 de ore.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Țările din Europa care se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri

Sunt mai multe țări pe această listă, inclusiv cele care se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase.

Cehia a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidență din lume, o creștere accelerată de tulpina britanică.

Bilanțul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă este la nivel record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown de mâine.

Polonia și Slovacia sunt alte țări de pe această listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% dintre cazurile raportate sunt cazuri cu varianta britanică a virusului.

O creștere alarmantă a numărului de noi cazuri Covid se înregistrează și în Franța. Din 6 martie francezii ar putea putea reveni și ei la un lockdown total.