• Surse oficiale susțin că azi Guvernul va ataca la CCR măririle decise de Parlament.
  • La inițiativa PSD, Parlamentul a decis ca pensiile să fie mărite cu 40%.
  • Majorarea pensiilor ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 septembrie.
  • Parlamentul a decis și creșterea salariilor profesorilor.

Ce a decis Parlamentul, vrea să taie Guvernul cu mâna Curții Constituționale. Pentru că prin visteria statului bate vântul, ca de obicei. Executivul a atacat la Curtea Constituțională modificările aduse de Parlament la rectificarea bugetară. Printre care majorarea pensiilor cu 40%. Dar, nu e singurul subiect contestat.

Atunci când această lege a fost aprobată de Parlament s-au mai adus și alte modificări, s-au mai introdus și alte cheltuieli. Este vorba despre majorarea salariilor pentru profesori. Un miliard de lei ar fi trebuit să meargă către administrațiile locale.

De asemenea, 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, 400 de milioane de lei s-ar fi dus la Ministerul Economiei pentru continuarea programului Start-Up Nation. Către Camera Deputaților peste 5 milioane de lei, pentru echipamente, iar pentru Ministerul Agriculturii 67 de milioane de lei pentru diferite proiecte naționale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe ce se bazează solicitarea Cabinetului Orban

Liberalii au spus și înainte de a trece de Parlament, dar și după, că nu sunt bani, că toate aceste creșteri reprezintă o dovadă de responsabilitate și că, astfel, bugetul va fi prea afectat. Acum, liberalii și-au spus punctul de vedere și în fața Curții Constituționale.

În sesizarea lor spun că rectificarea bugetului pe anul 2020 a fost construită pe baza unor analize și a unei măsuri de impact, iar Guvernul le atrage atenția parlamentarilor încă o dată că nu au identificat pe aceste surse clare de finanțare a majorărilor propuse.