• Suedia se confruntă cu o criză sanitară de mari proporții.
  • Suedia a înregistrat, încă odată, un vârf al deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2.
  • În doar 24 de ore, regatul a anunțat peste 6.500 de infectări cu coronavirus, raportate la o populație de 10 milioane de locuitori.
  • Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a declarat „invidiază România”, pentru că facilitează procesul de vaccinare.

Suedia se luptă fără arme cu pandemia de coronavirus. Autoritățile încă nu au impus restricții majore, însă oficialii de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară de mari proporții.

Suedia a înregistrat, încă odată, un vârf al deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2. În doar 24 de ore, regatul a anunțat peste 6.500 de infectări cu coronavirus, raportate la o populație de 10 milioane de locuitori.

În ceea ce privește campania de vaccinare, Suedia a administrat până în prezent aproximativ 80.000 de doze, de la începutul programului, la sfârşitul lui decembrie. 

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că „invidiază România”, pentru că facilitează procesul de vaccinare prin intermediul platormei prin care cetățenii se pot programa pentru a fi imunizați.

Invidiez România că are platforma unde te poţi înscrie şi programa, noi nu avem această facilitate, aşteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. 

Nu e o campanie antivaccin atât de profundă ca în alte ţări. Oamenii vor să se vaccineze. La noi, dorinţa de vaccinare e 100% printre medici, nu înţeleg cum un medic nu poate înţelege datele ştiinţifice şi informaţiile legate de vaccinare”, a spus, medicul Laura Ghibu.