Exemplu pentru Suedia. Medic român: „Am ajuns să invidiez România. Noi nu avem această facilitate”

Țara care rămâne fără personal medical care să trateze pacienţii cu Covid-19. 500 de medici își dau demisia lunar Profimedia
  • Suedia se confruntă cu o criză sanitară de mari proporții.
  • Suedia a înregistrat, încă odată, un vârf al deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2.
  • În doar 24 de ore, regatul a anunțat peste 6.500 de infectări cu coronavirus, raportate la o populație de 10 milioane de locuitori.
  • Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a declarat „invidiază România”, pentru că facilitează procesul de vaccinare.

Suedia se luptă fără arme cu pandemia de coronavirus. Autoritățile încă nu au impus restricții majore, însă oficialii de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară de mari proporții.

Suedia a înregistrat, încă odată, un vârf al deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2. În doar 24 de ore, regatul a anunțat peste 6.500 de infectări cu coronavirus, raportate la o populație de 10 milioane de locuitori.

În ceea ce privește campania de vaccinare, Suedia a administrat până în prezent aproximativ 80.000 de doze, de la începutul programului, la sfârşitul lui decembrie. 

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că „invidiază România”, pentru că facilitează procesul de vaccinare prin intermediul platormei prin care cetățenii se pot programa pentru a fi imunizați.

Invidiez România că are platforma unde te poţi înscrie şi programa, noi nu avem această facilitate, aşteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. 

Nu e o campanie antivaccin atât de profundă ca în alte ţări. Oamenii vor să se vaccineze. La noi, dorinţa de vaccinare e 100% printre medici, nu înţeleg cum un medic nu poate înţelege datele ştiinţifice şi informaţiile legate de vaccinare”, a spus, medicul Laura Ghibu.