• Până pe 1 octombrie are loc exercițiul militar Rapid Trident 2021.
  • Peste 6.000 de soldați din 15 țări și 15 reprezentanți ai SUA vor fi prezenți.
  • Au fost efectuate salturi cu parașuta dintr-un avion militar de transport C-130.

Forțele armate ucrainene și cele americane se antrenează în permanență laolaltă într-un exercițiu militar comun. Parașutiștii din cele două țări au efectuat salturi comune în cadrul manevrelor militare Rapid Trident 2021.

Au simulat participarea la o misiune de eliminare a unui post de comandă inamic și au sărit din avionul de transport militar C-130.

Instruirea militară se va desfășura până pe 1 octombrie. Per total, vor participa la Rapid Trident mai bine de 6.000 de militari proveniți din 15 țări, împreună cu 15 reprezentanți ai forțelor armate americane.

„Voi (ucrainenii) aveți niște băieți duri. Am schimbat câteva patch-uri cu semenii ucraineni, iar aceasta este prima operațiune pe care o facem împreună. Am mai avut câteva exerciții în 2020 și 2019 în Ucraina, cu parașutiștii de acolo. A fost distractiv, îmi place să lucrez cu voi”, a transmis un parașutist militar american către forțele ucrainene.

Situația curentă din Ucraina este gravă. În timp ce forțele militare ucrainene se străduiesc să mențină pacea, forțele separatiste din regiunea Donetsk și din provincia Lugansk pun presiuni prin încălcarea armistițiului de încetare a focurilor.