• Jurnalistul Roman Protasevici apare lovit într-un video difuzat pe Belarus 1
  • Roman Protasevici: Atitudinea angajaților față de mine e corectă
  • Dacă jurnalistul va fi acuzat de terorism, el va risca o pedeapsă cu moartea

Roman Protasevici, a apărut, pentru prima dată după arestare, într-o înregistrare la postul Belarus 1. Jurnalistul anunță că este bine și că e la închisoarea Nr.1 din Minsk, însă în ochii lui se citește frica.

Spune că este tratat corespunzător, dar pe fața lui se văd vânătăi. Marius Marinoff, expert în analiză comportamentală, a vorbit, la Aleph News, despre mesajul transmis dincolo de cuvinte de Protasevici.

E clar că e un mesaj care a încercat să-l aducă spre o mecanizare a exprimării lui. Mâinile sunt îngroșate și strânse. Degetele mari își mângâie încheieturile, ceea ce înseamnă că este complet disconfortat de ceea ce spune. O cameră a fost pusă deasupra lui, ca el să aibă capul ridicat. Asta înseamnă că au făcut tot posibilul ca non-verbalul lui să fie convingător. Cu toate acestea, nu există o congruență între ceea ce spune și mășcarea capului și a mâinilor. Este într-o situație înscenată sau învățată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Legat de modul în care stă, pare că e în banca acuzaților. S-a încercat crearea unui spațiu neutru, dar în același timp tot set-up-ul nu duce decât la un loc închis, în așa natură încât el să nu scape psihic în ceea ce exprimă. Este coerciție pe toate planurile”, a explicat Marius Marinoff.