Expert în analiză comportamentală, despre gesturile lui Protasevici: Este într-o situație înscenată

Roman Protasevici, a apărut, pentru prima dată după arestare, într-o înregistrare la postul Belarus 1. Jurnalistul anunță că este bine și că e la închisoarea Nr.1 din Minsk, însă în ochii lui se citește frica.

Spune că este tratat corespunzător, dar pe fața lui se văd vânătăi. Marius Marinoff, expert în analiză comportamentală, a vorbit, la Aleph News, despre mesajul transmis dincolo de cuvinte de Protasevici.

E clar că e un mesaj care a încercat să-l aducă spre o mecanizare a exprimării lui. Mâinile sunt îngroșate și strânse. Degetele mari își mângâie încheieturile, ceea ce înseamnă că este complet disconfortat de ceea ce spune. O cameră a fost pusă deasupra lui, ca el să aibă capul ridicat. Asta înseamnă că au făcut tot posibilul ca non-verbalul lui să fie convingător. Cu toate acestea, nu există o congruență între ceea ce spune și mășcarea capului și a mâinilor. Este într-o situație înscenată sau învățată.

Legat de modul în care stă, pare că e în banca acuzaților. S-a încercat crearea unui spațiu neutru, dar în același timp tot set-up-ul nu duce decât la un loc închis, în așa natură încât el să nu scape psihic în ceea ce exprimă. Este coerciție pe toate planurile”, a explicat Marius Marinoff.

Exit mobile version