• Dan Andrei este expert în aviație și a vorbit la Aleph News despre incidentul care a avut loc recent pe câmpul din Chitila.
  • Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, iar la fața locului au intervenit 3 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD și un echipaj de descarcerare.
  • Elicopterul SMURD care a aterizat în zona accidentului a identificat două persoane rănite, dar conștiente. Acestea au fost transportate la Spitalul Floreasca.
  • Dan Andrei: „Pilotul a încercat o aterizare și a ieșit într-o zonă care nu era netedetă, pentru că avionul s-a dat peste cap”.

Dan Andrei, expert în aviație, a vorbit la Aleph News despre incidentul care a avut loc în Chitila.

„Temperaturile acestea de 30 de grade Celsius sunt acceptabile pentru zbor. Odată ce avionul este în zbor, pe măsură ce urcă, temperatura se răcește.

Avionul este un Ultralight, model Alpha și este un avionaș, unul sigur, doar că orice avion, indiferent cât este de sigur, pretinde să i se respecte performanțele și limitările.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Pilotul a încercat o aterizare și a ieșit într-o zonă care nu era netedetă, pentru că avionul s-a dat peste cap. Se vede că fuzelajul este rupt, este îndoit la 90 de grade, ceea ce înseamnă că au fost niște eforturi, iar avionul este poziționat cu roțile în sus. Caz care se întâmplă când, în procesul aterizării, avionul ia un dâmb sau o groapă, iar avionul se dă peste cap după aterizare. Este un avion ușor și este foarte sensibil la orice”, a spus Dan Andrei.