• Echipa Covid a OMS participă, vineri, la prima zi de anchetă la spitalul din Wuhan, unde au fost tratați primii pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
  • Se vor face investigații asupra originilor Covid-19.
  • Reprezentanții OMS s-au întâlnit cu oameni de știință chinezi pentru a discuta despre activitatea lor de combatere a virusului.

Echipa de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a demarat, vineri, ancheta în Wuhan, la spitalul în care a semnalat primul caz Covid-19, potrivit Daily Mail. Experții au ieșit, joi, din carantina de 14 zile efectuată în China, iar a doua zi au discutat cu cercetători chinezi înainte de a pleca din hotelul în care erau cazați.

Apoi, oficialii OMS s-au îndreptat către spitalul din Wuhan unde epidemia a început la sfârșitul anului 2019.

OMS a transmis că echipa sa a mers la celebrul Institut de virusologie din Wuhan, echipat cu laboratoare P3 și P4 de înaltă securitate și unde se efectuau studii asupra coronavirușilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

OMS a avertizat că nu există „nicio garanție de răspunsuri”

Dar, în timp ce lumea așteaptă rezultate, OMS a avertizat că nu există „nicio garanție de răspunsuri” pe fondul temerilor că Beijingul va căuta să ascundă cercetătorilor informațiile pe care le consideră jenante sau incriminatorii.

China a fost deja acuzată de medicii ei că a acoperit răspândirea inițială a lui Covid, dar guvernul a pus vina pe seama oficialii din Sănătate. Echipa OMS a mers la Spitalul Provincial Hubei de Medicină Integrată Chineză și Vestică, unde medicul Zhang Jixian a fost primul care a raportat „o pneumonie necunoscută” întâlnită la un cuplu de vârstnici, la sfârșitul anului 2019.

Organismul ONU a confirmat că echipa va vizita Institutul de Virusologie Wuhan, care a fost acuzat de răspândirea virusului de către unii.