• Un incendiu a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari
  • Nu este primul, ci doar ultimul, să sperăm, dintr-o serie de evenimente nefericite
  • Incendii asemănătoare au mai avut loc în 2008, 2009 și 2016

Un incendiu a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari. Din păcate, nu este primul, ci doar ultimul, să sperăm, dintr-o serie de evenimente nefericite.

Ultimul incident de acest gen s-a întâmplat în 2016, la doar un an după incidentul din clubul Colectiv. Cronologic, cel mai recent eveniment asemănător a avut loc la Petromidia, în urma căruia au fost rănite patru persoane. Acestea au fost transportate de urgență în București, la Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni.

Următorul eveniment asemănător de la Petromidia s-a întâmplat în 2009. Un singur bărbat a fost rănit și ars pe aproximativ 65% din suprafața corpului. Acesta a povestit că a sărit de la geam ca să se salveze. El a fost transportat de urgență în București, la Spitalul de Arşi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anul precedent, în 2008, mai avusese loc un incendiu la aceeași rafinărie. Atunci, incendiul izbucnise de la un rezervor cu o capacitate de 50.000 de litri de țiței, plin trei sferturi. Din fericire, atunci nu au fost înregistrate victime.

Rafinăria din Năvodari a fost în centrul unor evenimente nefericite de-a lungul timpului, iar repetabilitatea este îngrijorătoare în acest caz în particular, și în cazul incendiilor din România în general.