• O explozie puternică s-a produs în centrul capitalei Spaniei, Madrid
  • Un bloc din zona Puerta de Toledo a fost distrus aproape în totalitate
  • Patru persoane au murit și alte 10 sunt rănite, potrivit El Pais

O explozie puternică, ale cărei cauze încă nu sunt clare, a zguduit miercuri o clădire din centrul Madridului. Trei etaje superioare ale blocului au fost aruncate în aer. Primele semne indică faptul că explozia a fost cauzată de un incident legat de o scurgere de gaze. Din nefericire, patru persoane au murit și alte 10 sunt rănite, potrivit El Pais.

Felix Damian, corespondent Aleph News: ”Lângă edificiul afectat de explozie se află un azil de bătrâni, care, din fericire, a fost evacuat la timp şi fără victime, iar în aceeaşi apropiere a exploziei se află şi o şcoală, unde, de asemenea, nu au fost răniţi.

Copiii nu se aflau în curte la momentul la care s-a produs explozia. Exploziile s-au produs înainte de ora locala 15, în timp ce un tehnician, care a decedat pe loc, făcea reparaţii la centrala termică a unui apartament. Explozia centralei a fost urmată de o deflagraţie şi mai puternică care a distrus ţevile de gaz din clădire”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Miguel şi Javier studiază Dreptul, la Madrid şi locuiesc vizavi de clădirea spulberată de explozie. Cea mai puternică bubuitură i-a surprins în timpul orelor online. Au ieşit din casă într-un suflet.

Javier – martor: ”Eu m-am gândit în primul moment că a explodat toată clădirea, iar când am văzut de pe balcon cum zboară bucăţile de cărămizi am bănuit că poate fi accident la gaz. Nu m-am gândit la altceva mai rău.

Miguel – martor: ”A fost un adevărat şoc. Am decis după aceea să ne plimbăm puţin ca să ne calmăm şi să depăşim momentul de anxietate.”