• În dimineața de Crăciun s-au auzit mai întâi împușcături, în centrul orașului Nashville.
  • Apoi s-au auzit mesaje de avertizare transmise dintr-o rulotă parcată pe stradă.
  • Urme de țesut, care vor fi examinate, au fost găsite la locul exploziei.

Șeful departamentului de poliție Nashville, John Drake, a declarat vineri seară, că anchetatorii au găsit urme țesut în apropierea locului exploziei, potrivit CNN.

Va fi examinat, a spus el, pentru a stabili dacă sunt rămășițe umane. Nu putea spune cât de aproape era țesutul de locul în care a explodat rulota.
CBS News a raportat mai întâi informații despre posibilele rămășițe umane.

Mai întâi au fost împușcăturile care i-au trezit pe rezidenți, într-o comunitate din centrul orașului Nashville, în dimineața de Crăciun.

Când oamenii s-au uitat pe ferestre, puțin înainte de zori, au văzut o rulotă veche, albă, parcată pe strada lor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Apoi, sunetul vocii unei femei a început să se audă din vehiculul de agrement, cu un avertisment. A existat o bombă care urma să explodeze în 15 minute.

Când rulota a explodat, bucăți de reziduuri în flăcări au fost aruncate prin aer, deteriorând câteva clădiri.

Explozia rămâne un mister, dar primarul John Cooper a declarat vineri că a fost cauzată de o „bombă deliberată”.

Trei civili au fost spitalizați și se află într-o stare stabilă, au spus oficialii.
Avertismentul neobișnuit venit de la rulotă a salvat vieți. Dar rănile grave au fost evitate și din cauza polițiștilor care au luat în serios avertismentul și au degajat zona.

Explozia a distrus cel puțin 41 de afaceri și o clădire s-a prăbușit parțial, au spus oficialii. Îngrijorat de integritatea structurală a clădirilor afectate, orașul a înconjurat zona și nu va permite nimănui să intre, până duminică după-amiază.

„Va trece ceva timp până când 2nd Ave va reveni la normal”, a spus Cooper.

Martorii și-au amintit momentele terifiante de dinaintea exploziei și după aceea. „Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat pentru CNN localninca Betsy Williams. – „A zguduit totul.

Ea a spus că a auzit avertismentul de la ceea ce suna ca o voce automată de femeie. Ea a spus că, dacă împușcăturile nu ar fi trezit-o, nu este sigură că ar fi auzit mesajul.

Ea și familia ei au plecat după ce vocea a spus că mai sunt opt ​​minute înainte de explozie. S-au dus dincolo de râu și au urmărit ce se petrece, din parcarea stadionului NFL al orașului.

Când timpul a expirat, s-au întors. În timp ce conduceau pe 2nd Avenue, au văzut explozia, a spus Williams.

„Mingea de foc a urcat până la AT&T, deasupra clădirii AT&T. Totul, adică, totul a tremurat. A fost chiar explozia”, ​​a spus ea pentru Anderson Cooper.

Un alt rezident a spus că scena distrugerii era ca un film apocaliptic.
Trei mașini au fost incendiate. Copacii erau căzuți. Cărămizi și sticlă erau peste tot.

Primarul a mulțumit poliției pentru salvarea oamenilor.

Ofițerii Departamentului de Poliție Metro Nashville primeau un apel cu privire la împușcăturile trase, în jurul orei 5:30 dimineața, apoi au găsit rulota parcată în fața unei clădiri de transmisie AT&T la 166 2nd Avenue North.
Când au auzit avertismentul, au îndepărtat oamenii.

Rulota a explodat la 6:30, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Don Aaron. „Credem că acest lucru a fost un act intenționat”.

Forța exploziei a doborât un ofițer, a spus Aaron, și a provocat pierderea auzului altuia. Dar niciun ofițer nu a suferit răni grave.

Purtătorul de cuvânt al AT&T, Jim Greer, a declarat pentru CNN că hub-ul rețelei companiei din oraș a fost deteriorat în urma exploziei, iar serviciul din zona Nashville a fost afectat. AT&T este compania mamă a CNN.

Strada se află la marginea zonei turistice din Nashville, într-o parte istorică a orașului.

Oficialii nu au informații despre cine s-ar fi putut afla în interiorul rulotei, când a explodat. Poliția a postat pe Twitter o fotografie a autovehiculului, care a fost adus în zonă, la 1:22.

Înainte de Crăciun nu au fost făcute amenințări în zona Nashville, care ar fi semnalat un atac iminent, a declarat pentru CNN o sursă federală de aplicare a legii.

Procurorul general în funcție al SUA, Jeff Rosen, a fost informat despre incident, potrivit purtătorului său de cuvânt, „și a ordonat ca toate resursele Departamenului de Justiție să fie puse la dispoziție pentru a ajuta la anchetă”.

Experți tehnici din laboratorul FBI și echipe de intervenție au fost aduși din întreaga țară pentru a „ajuta la procesarea acestei scene masive a crimei”, a declarat agentul FBI, Matt Foster.

Agentul special responsabil, Mickey French, a declarat că agenția sa și-a activat echipele naționale de răspuns și lucrează alături de FBI și MNPD. Agenția are specialiști în explozie, chimiști și ingineri implicați în procesul de recuperare al dovezilor.

Casa Albă a spus că președintele Donald Trump a fost informat și că va primi „actualizări regulate”. Președintele ales Joe Biden a fost, de asemenea, informat.

Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a declarat într-un tweet, că statul va „furniza toate resursele necesare” pentru a determina cauza exploziei.