Explozia din Nashville ar fi fost anunțată cu 15 minute înainte să se producă. Ce spun autoritățile

Explozia din Nashville ar fi fost anunțată cu 15 minute înainte să se producă. Ce spun autoritățile

Șeful departamentului de poliție Nashville, John Drake, a declarat vineri seară, că anchetatorii au găsit urme țesut în apropierea locului exploziei, potrivit CNN.

Va fi examinat, a spus el, pentru a stabili dacă sunt rămășițe umane. Nu putea spune cât de aproape era țesutul de locul în care a explodat rulota.
CBS News a raportat mai întâi informații despre posibilele rămășițe umane.

Mai întâi au fost împușcăturile care i-au trezit pe rezidenți, într-o comunitate din centrul orașului Nashville, în dimineața de Crăciun.

Când oamenii s-au uitat pe ferestre, puțin înainte de zori, au văzut o rulotă veche, albă, parcată pe strada lor.

Apoi, sunetul vocii unei femei a început să se audă din vehiculul de agrement, cu un avertisment. A existat o bombă care urma să explodeze în 15 minute.

Când rulota a explodat, bucăți de reziduuri în flăcări au fost aruncate prin aer, deteriorând câteva clădiri.

Explozia rămâne un mister, dar primarul John Cooper a declarat vineri că a fost cauzată de o „bombă deliberată”.

Trei civili au fost spitalizați și se află într-o stare stabilă, au spus oficialii.
Avertismentul neobișnuit venit de la rulotă a salvat vieți. Dar rănile grave au fost evitate și din cauza polițiștilor care au luat în serios avertismentul și au degajat zona.

Explozia a distrus cel puțin 41 de afaceri și o clădire s-a prăbușit parțial, au spus oficialii. Îngrijorat de integritatea structurală a clădirilor afectate, orașul a înconjurat zona și nu va permite nimănui să intre, până duminică după-amiază.

„Va trece ceva timp până când 2nd Ave va reveni la normal”, a spus Cooper.

Martorii și-au amintit momentele terifiante de dinaintea exploziei și după aceea. „Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat pentru CNN localninca Betsy Williams. – „A zguduit totul.

Ea a spus că a auzit avertismentul de la ceea ce suna ca o voce automată de femeie. Ea a spus că, dacă împușcăturile nu ar fi trezit-o, nu este sigură că ar fi auzit mesajul.

Ea și familia ei au plecat după ce vocea a spus că mai sunt opt ​​minute înainte de explozie. S-au dus dincolo de râu și au urmărit ce se petrece, din parcarea stadionului NFL al orașului.

Când timpul a expirat, s-au întors. În timp ce conduceau pe 2nd Avenue, au văzut explozia, a spus Williams.

„Mingea de foc a urcat până la AT&T, deasupra clădirii AT&T. Totul, adică, totul a tremurat. A fost chiar explozia”, ​​a spus ea pentru Anderson Cooper.

Un alt rezident a spus că scena distrugerii era ca un film apocaliptic.
Trei mașini au fost incendiate. Copacii erau căzuți. Cărămizi și sticlă erau peste tot.

Primarul a mulțumit poliției pentru salvarea oamenilor.

Ofițerii Departamentului de Poliție Metro Nashville primeau un apel cu privire la împușcăturile trase, în jurul orei 5:30 dimineața, apoi au găsit rulota parcată în fața unei clădiri de transmisie AT&T la 166 2nd Avenue North.
Când au auzit avertismentul, au îndepărtat oamenii.

Rulota a explodat la 6:30, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Don Aaron. „Credem că acest lucru a fost un act intenționat”.

Forța exploziei a doborât un ofițer, a spus Aaron, și a provocat pierderea auzului altuia. Dar niciun ofițer nu a suferit răni grave.

Purtătorul de cuvânt al AT&T, Jim Greer, a declarat pentru CNN că hub-ul rețelei companiei din oraș a fost deteriorat în urma exploziei, iar serviciul din zona Nashville a fost afectat. AT&T este compania mamă a CNN.

Strada se află la marginea zonei turistice din Nashville, într-o parte istorică a orașului.

Oficialii nu au informații despre cine s-ar fi putut afla în interiorul rulotei, când a explodat. Poliția a postat pe Twitter o fotografie a autovehiculului, care a fost adus în zonă, la 1:22.

Înainte de Crăciun nu au fost făcute amenințări în zona Nashville, care ar fi semnalat un atac iminent, a declarat pentru CNN o sursă federală de aplicare a legii.

Procurorul general în funcție al SUA, Jeff Rosen, a fost informat despre incident, potrivit purtătorului său de cuvânt, „și a ordonat ca toate resursele Departamenului de Justiție să fie puse la dispoziție pentru a ajuta la anchetă”.

Experți tehnici din laboratorul FBI și echipe de intervenție au fost aduși din întreaga țară pentru a „ajuta la procesarea acestei scene masive a crimei”, a declarat agentul FBI, Matt Foster.

Agentul special responsabil, Mickey French, a declarat că agenția sa și-a activat echipele naționale de răspuns și lucrează alături de FBI și MNPD. Agenția are specialiști în explozie, chimiști și ingineri implicați în procesul de recuperare al dovezilor.

Casa Albă a spus că președintele Donald Trump a fost informat și că va primi „actualizări regulate”. Președintele ales Joe Biden a fost, de asemenea, informat.

Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a declarat într-un tweet, că statul va „furniza toate resursele necesare” pentru a determina cauza exploziei.

Exit mobile version