• O mașină capcană a explodat în fața hotelului Elite din Somalia.
  • La scurt timp după explozie, hotelul a fost luat cu asalt de manifestanți înarmați.
  • Hotelul era frecventat de politicieni, jurnaliști și activiști ai societății civile.

În capitala Somaliei, o mașină capcană a explodat în fața unui hotel, lăsând în urmă cel puțin cinci morți, relatează Deutsche Welle.

Imediat după explozie, hotelul a fost luat cu asalt de bărbați înarmați. Un raport preliminar al exploziei din capitala Somaliei arată că ar fi fost luați și ostatici.

Oamenii susțin că atacul poartă semnătura grupului de islamiști Al-Shabaab.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„A explodat o mașină în fața hotelului Elite, pe plaja Lido. Acum se trage încontinuu în interiorul clădirii”, a declarat un polițist care se afla în apropiere.

28 de persoane au fost rănite și cel puțin cinci oameni au murit, printre care doi gardieni ai hotelului. Printre morți se află și un oficial al Ministerului de Informații. Se crede că mai mulți oameni au fost luați ostatici.

Mai multe trupe de intervenție au fost trimise la fața locului pentru a pune capăt atacului armat ce se desfășoară în interiorul clădirii.

Martorii au declarat publicațiilor de presă că explozia a fost crâncenă: „E haos acolo. Oamenii din clădirile apropiate fug mâncând pământul”.

Hotelul este deținut de Abdullahi Mohamed Nur, un avocat și om de afaceri din Somalia. Locul era frecventat de politicieni, jurnaliști și activiști ai societății civile.

Nu se știe, încă, cine este responsabil pentru explozie și pentru atacul din interiorul hotelului.

Oamenii cred că este mâna manifestanților Al-Shabaab, având în vedere că patru dintre aceștia au fost omorâți, săptămâna trecută, în închisoarea centrală din Mogadishu. Islamiștii radicali Al-Shabaab au reușit să fure armele gardienilor din închisoare, iar în urma unei rafale de focuri de arme aceștia au fost uciși.