• Cel puțin 11 apartamente au fost afectate de explozie.
  • Șapte persoane au murit în urma exploziei, printre care și doi copii.
  • Poliția a demarat o anchetă privind cauza exploziei și a incendiului.

Șapte persoane au murit în Franța. O explozie a fost auzită astăzi, înainte ca un incendiu uriaş să izbucnească în Pyrénées-Orientale, Franţa, ucigând şapte persoane, inclusiv doi copii. Explozia a avut loc în jurul orei 1.30 AM într-o clădire din orășelul Saint-Laurent-de-la-Salanque, potrivit presei locale.

Cel puţin şapte persoane din explozie, inclusiv un nou-născut, au fost ucise în urma incendiului din sud-vestul Franţei, în Pyrenees-Orientales. Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat la spital în stare critică după ce a sărit de la o fereastră de la etajul doi pentru a scăpa de incendiu.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, este de aşteptat să se deplaseze la faţa locului în decursul zilei de astăzi, notează Sky News. El a scris pe Twitter că şi-a oferit „sprijinul deplin” serviciilor de urgenţă, adăugând: „Gânduri către victime şi cei dragi”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Departamentul de Pompieri şi Salvare din Pyrenees-Orientales a declarat că explozia a avut loc în inima oraşului, provocând un incendiu în casele de deasupra unei serii de magazine. Aceştia au reuşit să salveze 29 de persoane, dintre care patru trebuiau transportate la spital. Rapoartele iniţiale sugerează că cel puţin 11 apartamente au fost afectate.

Oficialii cred că explozia iniţială a avut loc la parterul clădirii, în interiorul unui magazin alimentar, unde se aflau mai multe persoane. În apropierea zonei, au fost găsite mai multe butelii de gaz, dar nu se ştie dacă au vreo legătură cu explozia de astăzi. Poliția a demarat o anchetă privind cauza exploziei și a incendiului.

Ministrul, Gérald Darmanina, a declarat pe Twitter: „O explozie urmată de un incendiu a ucis cel puțin șapte persoane în Pirinei Orientali. Îmi întrerup călătoria la Montpellier pentru a merge acolo. Acord tot sprijinul meu serviciilor de stat mobilizate și locuitorilor. Gânduri pentru victime și pentru cei dragi lor”.