• Tânărul de 18 ani încerca, de fapt, să se arunce în aer, dar a supraviețuit.
  • El este în stare critică la spital.
  • Alte 12 persoane sunt rănite în urma exploziei.


Un adolescent rus a detonat un dispozitiv exploziv la o școală ortodoxă din apropierea unei mănăstiri din afara Moscovei, rănind mai multe persoane. Ministerul rus de Interne a declarat că un tânăr de 18 ani, absolvent al școlii din Serpukhov, a încercat să se arunce în aer. Se pare că acesta a supraviețuit.

Ministerul spune că printre răniți se află și un copil de 15 ani. Presa locală spune că până la 12 persoane sunt rănite. Rusia a înregistrat în ultimii ani o creștere a atacurilor comise de adolescenți asupra școlilor.

Presa locală relatează că adolescentul care a detonat explozibilul a supraviețuit și se află în stare critică la spital. Numele acestuia nu a fost dezvăluit. Agenția rusă de știri Interfax a citat o sursă care a declarat că este posibil ca atacul să fi fost motivat de animozitatea adolescentului față de profesorii și elevii școlii.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

O altă sursă a declarat pentru agenția de presă Tass că fostul licean plănuia un atac în timpul rugăciunilor de dimineață, dar dispozitivul său exploziv a explodat la intrarea în mănăstire. Procurorii din regiunea Moscovei au deschis o anchetă pentru tentativă de omor – dar motivul atacului nu a fost încă confirmat oficial.

Procurorii au postat o înregistrare video de la fața locului în care se vede poliția și ambulanțele în fața mănăstirii. Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyev, nu a precizat câți studenți au fost răniți, dar a spus că niciunul nu se află în stare de pericol pentru viață.

Într-o postare pe Telegram, el a declarat că toate serviciile au reacționat la timp și că medicii au ajutat copiii răniți.