Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Kunduz, în urma căruia cel puţin 55 de oameni au murit

Sursa: Hepta
  • O explozie puternică a avut loc într-o moschee din orașul nord-afgan Kunduz în timp ce credincioșii participau la slujba de vineri.
  • Cel puțin 55 oameni au murit și zeci de oameni au fost răniți.

Actualizare: Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că un membru al grupării sunnite s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei din oraşul Kunduz, conform Agenţiei France Presse.

Atentatul din Kunduz s-a soldat, conform bilanţului preliminar, cu 55 de morţi şi peste 90 de răniţi, au declarat vineri seară surse medicale.

„Bilanţul victimelor va creşte”, a declarat un oficial de la Spitalul central din Kunduz.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a intensificat atacurile în Afganistan după preluarea puterii de către Mişcarea talibanilor, în august.

Știrea inițială:

O explozie puternică a avut loc într-o moschee din orașul nord-afgan Kunduz în timp ce credincioșii participau la slujba de vineri. Cel puțin 15 oameni au murit și alți cel puțin 90 au fost răniți, conform AFP.

Este de așteptat ca numărul morților să crească.

Extremiștii musulmani sunniți au vizat adesea membrii comunității șiite în trecut, deoarece îi consideră eretici.

Într-o scurtă declarație postată pe Twitter, un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că mai mulți oameni au fost uciși și răniți.

Un medic din Kunduz a declarat pentru BBC că cel puțin șase decese au fost raportate la un spital privat.

Talibanii au preluat controlul Afganistanului după ce forțele străine s-au retras din țară în urma unui acord între SUA și talibani. Acest lucru a avut loc la două decenii după ce forțele americane au îndepărtat militanții de la putere.