• În urma deflagrației nu au fost raportate decese sau vătămări, însă orașul a rămas fără current electric.
  • Explozia ar putea fi rezultatul unui atac terorist, a declarat ministrul afacerilor petroliere şi miniere Ali Ghanem
  • Aceasta este a șasea explozie din acea parte a conductei, a declarat Kharboutli
  • Conducta cu o lungime de 1.200 de kilometri livrează combustibilul din Egipt în Siria, Liban și Iordania

O explozie a lovit luni dimineața o conductă de gaze naturale din apropierea capitalei siriene Damasc, potrivit presei de stat.

În urma deflagrației nu au fost raportate decese sau vătămări, însă orașul a rămas fără current electric. În timp ce echipele de pompieri luptau cu flăcările, energia a fost restabilită în unele zone, scrie Bloomberg.

Aceasta ar fi ultima palmă pentru o națiune deja lovită de un război civil, o țară cu o economie aflată sub sancțiunile Uniunii Europene.

Luna trecută, SUA a declarat că va aplica de asemenea sancțiuni președintelui Bashar al-Assad și altor persoane apropiate acestuia, măsură menită să forțeze regimul său să negocieze încetarea războiului care a început în 2011 și a ucis sute de mii de sirieni.

Explozia ar putea fi rezultatul unui atac terorist, a declarat ministrul afacerilor petroliere şi miniere Ali Ghanem, citat de Sana, fără a oferi detalii suplimentare.

Ministrul energiei electrice, Mohammad Kharboutli, a declarat că explozia s-a produs între Al-Dhumayr și Adra la marginea Damascului și a provocat o scădere a presiunii la centrala Deir Ali, declanșând întreruperile de curent, potrivit Sana. Gazul natural este utilizat în mod obișnuit ca combustibil pentru funcționarea centralelor electrice.

Conducta cu o lungime de 1.200 de kilometri livrează combustibilul din Egipt în Siria, Liban și Iordania. Aceasta este a șasea explozie din acea parte a conductei, a declarat Kharboutli.