• Explozie la o fabrică de plastic din capitala Thailandei.
  • Cel puțin o persoană a decedat, iar alte 27 sunt rănite.
  • Cauza exploziei este încă necunoscută.

O explozie s-a produs în apropierea aeroportului internațional Bangkok, Thailanda, la o fabrică de plastic, informează AFP. Cel puțin o persoană a decedat, iar alte 27 sunt rănite, anunță oficialii.

Norii de fum negru puteau fi văzuți din centrul orașului, la 35 de kilometri distanță. Salvatorii continuă să evacueze locuitorii din zonă.

Explozia a avut loc în jurul orei 3 dimineața la o fabrică a companiei Ming Dih Chemical Co., cu sediul în Taiwan, situată la periferia Bangkokului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Avem 27 de răniți, în mare parte cu tăieturi, și un mort din rândul pompierilor”, a spus Somsak Kaewsena, șeful districtului Bang Pli, unde se află fabrica.

El a declarat pentru AFP că până acum 500 de rezidenți au fost evacuați și mutați în două adăposturi. Până la ora prânzului, rezidenții vârstnici în scaune cu rotile au fost relocați la o școală din apropiere, la aproximativ 9 kilometri distanță.

Locuitorii au primit ordin să stea la o distanță de cel puțin 500 de metri de locul exploziei, a declarat generalul locotenent Ampon Buarubporn.

„Nu știm dacă mai sunt materiale care pot exploda”, a spus el și a adăugat că autoritățile încă se luptă cu flăcările.

Cauza exploziei este încă necunoscută.