• Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care umblă printre dărmături
  • Cauza accidentului este în curs de anchetă
  • Explozia a apărut similară cu cea care a avut loc în portul nord-estic Qingdao în 2013, în care 55 de persoane au fost ucise

Un număr de 12 oameni au murit și peste 100 au fost răniți după o explozie provocată de o acumulare de gaze în provincia Hubei din China, scrie Mediafax.

Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală, în Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale. Shiyan are o populaţie de peste 3 milioane de oameni.

Autorităţile au salvat mai mult de 100 de persoane din dărâmături, inclusiv 37 de persoane cu răni grave, potrivit presei de stat CCTV, care citează oficialii locali.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care umblă printre dărmături.

Cauza accidentului este în curs de anchetă.

Explozia a apărut similară cu cea care a avut loc în portul nord-estic Qingdao în 2013, în care 55 de persoane au fost ucise.

Explozia Shiyan a avut loc la o zi după ce opt ​​persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unei scurgeri de metil toxic dintr-un vehicul de la o instalaţie de manipulare a substanţelor chimice din oraşul Guiyang din sud-vest.

Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de slaba respectare a standardelor de siguranţă şi întreţinerea precară.