• O scurgere uriaşă de gaz a provocat o explozie în comuna Ravanusa, Sicilia.
  • Un bărbat a murit, iar alte opt persoane sunt încă dispărute.
  • Două femei au fost scoase în viață din dărâmături.

O clădire de patru etaje din Ravanusa, în apropiere de Agrigento, s-a prăbușit sâmbătă seară, cu puțin timp înainte de ora 21.00, în urma unei explozii uriaș. Cel mai recent bilanț este de opt dispăruți, inclusiv o femeie în a noua lună de sarcină (urmează să nască săptămâna aceasta). Până în prezent, două persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături, ambele femei.

O scurgere uriaşă de gaz a provocat o explozie care a dus la prăbuşirea a trei case şi la avarierea altor trei. S-a întâmplat în comuna Ravanusa, Sicilia. Nu este clar ce a provocat explozia. La Stampa scrie că inițial s-a crezut că explozia a fost provocată de o butelie de gaz defectă, dar apoi a apărut ipoteza potrivit căreia explozia, resimțită și în localitățile învecinate, a fost cauzată de o defecțiune a conductei de gaz metan din Ravanusa.

Procurorul orașului, Luigi Patronaggio, a deschis o anchetă: „Deocamdată nu avem vești despre persoane dispărute, trebuie să așteptăm și să înțelegem totul. Echipa specială a pompierilor care se ocupă de anchetă este așteptată la primele ore ale dimineții”. Și episcopul de Agrigento, Alessandro Damiano, a ținut să-și exprime solidaritatea față de oraș: „Sunt apropiat de comunitatea din Ravanusa, care trăiește momente de cumpănă. Mă rog pentru cei care lucrează pentru a limita pericolul și pentru a constata absența victimelor”.

Comunitatea, mobilizată în căutarea persoanelor dispărute

Primarul orașului, Carmelo, într-o transmisiune live pe rețelele de socializare, a cerut ajutorul tuturor celor care ar putea da o mână de ajutor: „Avem nevoie de cisterne și de echipamente mecanice. A avut loc un dezastru. Fac apel la toate persoanele disponibile care au lopeți sau buldozere”.

Au sosit echipe de voluntari din orașele învecinate, iar protecția civilă regională și Crucea Roșie au fost, de asemenea, mobilizate. Pompierii au trimis echipe și vehicule de la Agrigento, Lic glaciers și Canicattì pentru a domoli flăcările, în timp ce echipe de pompieri echipate pentru căutarea persoanelor dispărute au plecat din Catania și Palermo. Două femei au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, însă un bărbat a murit. Opt persoane sunt în continuare date dispărute, printre care o tânără care urma să nască miercuri. Zona a fost securizată.