Extrema dreaptă franceză s-ar putea alătura Premierului ungar, Viktor Orban, în cadrul grupului „Patrioții pentru Europa”

Alăturarea extremei drepte franceze la „Patrioţii pentru Europa” ar putea face din aceasta al treilea grup ca mărime din adunarea UE. „O nouă eră începe aici, iar primul moment, poate decisiv, al acestei noi ere este crearea unei noi facțiuni politice europene care va schimba politica europeană”, a declarat Orban.

Ce s-ar întâmpla dacă partidul lui Le Pen ar adera la PFE?

În primul rând, este decizia lui Marine Le Pen, respectiv a partidului său dacă și unde va adera, deci, la ce grup politic din Parlamentul European.

Într-adevăr, Orban stă destul de bine. Gruparea sa, „Patrioți pentru Europa” are deja 41 de deputați din 7 țări, practic, și din Europa Occidentală și din Europa de Est, respectiv Cehia, Austria, Spania, Olanda, Belgia, Spania și chiar și Danemarca, e adevărat, un singur deputat. Dacă va adera la această grupare a lui Orban, se va dubla, practic, numărul de deputați și va deveni al treilea cel mai mare grup, poate chiar mai mare decât cel condus de Georgia Meloni. Deci, va putea deveni o forță care va putea interveni în numirile și în voturile pentru posturile importante din Uniunea Europeană, voturi care practic s-au încheiat până acum, deci știm cine va fi președintele Comisiei Europene, al Consiliului European și Statul reprezentant pentru afaceri externe. Avem deja toate aceste posturi votate și decise deja, dar vorbim deja 4 ani în cursul cărora, vor fi luate niște decizii importante, la nivel de sesiuni penale, de exemplu.

Ar putea să devină Orban unul dintre cei mai puternici lideri din Europa?

Răspunsurile sunt „nu” și „da”. Orban, aparent, într-adevăr a pus veto la multe decizii care au necesitat un vot unanim și universal și un consens general în Uniunea Europeană, dar, practic, el nu s-a opus. Deci, în ultima clipă s-a retras ori a votat, în cele din urmă, încă o dată aceste decizii, de exemplu, sancțiunile împotriva Rusiei, ajutoarele pentru Ucraina. Ori le-a votat, ori nu s-a opus tuturor acestora.

Acestea sunt o opoziție și niște obstacole aparente. La nivel, practic, nu s-au întâmplat.

Ce se va întâmpla? Totul depine de Marine Le Pen. Bineînțeles, trebuie să își strângă rândurile. Probabil nu se aștepta la un asemenea rezultat. A fost o surpriză și pentru ea.

În acest moment, Marine Le Pen și Jordan Bardella au multe lucruri de decis și multe lucruri de discutat, unde anume se vor așeza în Parlamentul European. În acest moment, este pe locul 5-6 sau chiar 10. Deci, nu este o prioritate această decizie pentru ei.

Exit mobile version