Fabian Gyula, raport favorabil pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului

Sursa: captură video Aleph News
  • Raportul a fost aprobat cu 22 de voturi favorabile și 13 „împotrivă”
  • Raportul urmează să fie dezbătut și votat în plenul reunit al celor două camere ale Legislativului
  • Fabian Gyula a fost propus pentru această funcție de UDMR

Fabian Gyula a primit raport favorabil din partea comisiilor juridice din Camera Deputaților și Senat pentru a fi numit Avocat al Poporului, după ce Renate Weber a fost revocată din funcție.

Raportul a fost aprobat cu 22 de voturi favorabile și 13 „împotrivă”.

Raportul urmează să fie dezbătut și votat în plenul reunit al celor două camere ale Legislativului.

Fabian Gyula a fost propus pentru această funcție de UDMR.

„Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare – cum scrie în lege, se va face până marți, la ora 16.00. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ziua de miercuri, ora 12.00. În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12.00 vom avea o nouă ședință a birourilor permanente. Cel mai probabil miercuri, după ședința BPR, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală denumire a noului Avocat al Poporului. Plenul va fi tot miercuri”, spunea săptămâna trecută președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, miercuri, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.