• Anul acesta o să citești mai puține ziare și reviste tipărite
  • Retailerii nu își mai printează cataloagele cu produse
  • Din martie se închide principala fabrică de hârtie din Europa

Românii vor citi mai puține ziare și reviste tipărite anul acesta. Nici marii retaileri nu-și vor mai prezenta produsele pe cataloage fizice. O spune directorul unei tipografii vechi din România.

România a avut cea mai mare fabrică de hârtie din estul Europei, la Bacău. În 2011 fabrica de hârtie de la Letea, a intrat în faliment și între timp a fost vândută pentru a deveni un hub de business.

În martie, anul trecut, creatorii de conținut tipărit au semnalat reducerea drastică a tirajelor și a vânzărilor la chioșcuri și au cerut ajutorul statului. Din martie, anul acesta, se închide și una dintre fabricile de hârtie din Europa care alimentează și țara noastră, spune Cezar Răsuceanu, directorul primei tipografii private din București, veche de 30 de ani.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Fiind furnizorii noștri, am primit un aviz că începând cu luna martie nu mai livrează anumite sortimente de hârtii, o parte le relochează, iar o parte nu mai sunt disponibile în oferta lor comercială. E un semnal foarte clar că e momentul să ne reinventăm și să ne restructurăm strategia de dezvoltare și de vânzări.

Anumite categorii de hârtie sunt în creștere. E în creștere, de exemplu, cartonul pentru ambalaje. E în creștere hârtia pentru carte. În schimb hârtia specifică tiparului comercial se pare că suferă la nivel European.”, a explicat Cezar Răsuceanu, director Art Print.