• Consiliul de supraveghere al Facebook şi-a amânat decizia cu privire la posibila revenire a lui Donald Trump pe Facebook şi Instagram
  • Trump a fost interzis pe Facebook în luna ianuarie, după protestele violente de la Capitoliu
  • Fostul preşedinte american este interzis, cel puţin temporar, şi pe YouTube, iar pe Twitter nu va mai putea posta niciodată

Consiliul de supraveghere al Facebook şi-a amânat decizia cu privire la posibila revenire a lui Donald Trump pe Facebook şi Instagram, anunţă BBC.

Trump a fost interzis pe Facebook în luna ianuarie, după protestele violente de la Capitoliu. Consiliul Facebook a declarat că amânarea deciziei se datorează faptului că trebuie să examineze 9.000 de răspunsuri publice referitoare la acest caz. Iniţial, decizia trebuia să fie luată pe 21 aprilie.

Comitetul care va lua decizia cu privire la interzicerea activităţii lui Donald Trump pe Facebook sau Instagram este alcătuit din 20 de membri. „Curtea Supremă a Facebook” este formată din jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, avocaţi şi cadre universitare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu doar Mark Zuckerberg şi Facebook sunt împotriva lui Donald Trump. Fostul preşedinte american este interzis, cel puţin temporar, şi pe YouTube, iar pe Twitter nu va mai putea posta niciodată.

Decizia Facebook va avea un impact foarte mare asupra viitorului politic al lui Donald Trump, pentru că din momentul în care a fost interzis de toate aceste platforme, „megafonul” lui Trump a dispărut şi vocea lui nu s-a mai auzit. Practic, cea mai importantă metodă a trumpismului, adică abilitatea lui Donald Trump de a trece de media tradiţională şi de a comunica direct cu oamenii, a dispărut.