• NY Post a publicat un articol despre afacerile lui Hunter Biden și Ucraina
  • Email-urile lui Hunter Biden arată că Joe Biden știa de afacerile fiului său
  • Facebook și Twitter au decis să blocheze de la publicare articolul din NY Post
  • Republicanii cer anchetarea imediată a cenzurii Facebook și Twitter
  • Donald Trump: Joe Biden a mințit cu nerușinare, este un politician corupt

Dacă nu te mai așteptai la nicio surpriză în politica americană cu nici o lună înainte de alegeri, vreau să-ți spun ce furtună s-a declanșat peste noapte.

Facebook și Twitter au decis să cenzureze, mai precis să limiteze de la distribuire, un articol din New York Post. Care altfel poate n-ar fi stârnit atâtea valuri. Articolul e despre o serie de e-mailuri ale lui Hunter, fiul lui Joe Biden. Mesajele arată ceea ce candidatul democrat a negat mereu – că știa despre afacerile fiului său din Ucraina.

În acest sens, conturile de Twitter ale New York Post, ale purtătorului de cuvânt ale Casei Albe, Kayleigh McEnnany(meac-ă-nani) și ale altor aliați ale lui Donald Trump care au distribuit articolul au fost blocate. Președintele american a explodat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Donald Trump, președintele SUA: „Cu Biden astăzi, postările negative sunt eliminate încă de la început. Încearcă să-l protejeze pe Biden. Joe Biden a mințit cu nerușinare în legătură cu implicarea sa în afacerile corupte ale fiului său. Biden este un politician corupt care nici nu trebuie că concureze pentru președinție.”

Într-un email publicat de New York Post, Vadim Pojarski, consilier al board-ului Burisma, îi mulțumea lui Hunter Biden că l-a invitat la Washington și i-a dat ocazia să  discute cu Joe Biden.

Într-un alt email, același Vadim Pojarski îl întreba pe Hunter Biden cum poate să-și folosească influența ca să oprească investigațiile asupra Burisma. Candidatul democrat a negat și în prima dezbatere cu Donald Trump că știe ceva.

Donald Trump: I-a dat Burisma 183.000 de dolari pe lună? Fără să aibă nicio experiență în energie?

Joe Biden: Fiul meu nu a făcut nimic greșit la Burisma.

Donald Trump: Eu cred că a făcut.

Email-urile au fost obținute chiar din laptopul lui Hunter Biden. Laptopul a fost dus la reparat anul trecut și nu a fost ridicat niciodată. Proprietarul service-ului l-a predat FBI, dar nu înainte să facă o copie a hard-diskului.

Copia a ajuns la New York Post via Rudi Giuliani și Steve Bannon. Facebook și Twitter a decis să blocheze articolul pe motiv că este bazat pe informații obținute prin hacking.

Dar efectul a fost fix pe dos – în loc să ascundă subiectul, a atras și mai mare atenție asupra lui. Patru congresmeni republicani au cerut deja investigarea Twitter și Facebook.

John Kennedy, senator republican: Aceste acuzații sunt la fel de grave ca patru atacuri de cord și un atac cerebral.

Singura reacție din partea lui Joe Biden a venit de la un consilier, care a spus că întâlnirea din 2015 cu oficialul Burisma, menționată de New York Post, nu a existat pe agenda oficială de atunci.

Echipa lui Biden a transmis deja presei că democratul nu va apărea în public astăzi.