• Twitter a decis să blocheze contul lui Trump, timp de 12 ore
  • Mesajul lui Trump a fost blocat pentru că ar instiga la violență. Chiar dacă le cere oamenilor să plece acasă, el subliniază că alegerile au fost fraudate
  • Facebook spune că videoclipul „mai degrabă amplifică, şi nu reduce riscul de violenţe

Facebook, Twitter și Youtube au șters mesajul video transmis de președintele SUA, Donald Trump, în timpul protestelor violente de la Capitoliu.

În cadrul mesajului video, Trump reiterează ideea că alegerile au fost fraudate și le cere protestatarilor să meargă acasă.

„Vă cunosc durerea, suferința. Alegerile ne-au fost furate, victoria era clar a nostră, toată lumea o știe, și în special tabăra cealaltă. Dar trebuie să plecați acasă, trebuie să avem pace, lege și ordine, trebuie să respectăm pe cei care asigură legea și ordinea. Nu vrem pe nimeni rănit. Sunt vremuri grele. Nu au mai fost astfel de vremuri. Au fost alegeri frauduloase, dar nu trebuie să le facem jocul. Trebuie să avem pace. Duceți-va acasa. Vă iubesc, sunteți speciali. Vă înțeleg cum vă simțiți, dar duceți-vă acasă în pace”, spunea Trump în mesajul video.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vicepreședintele Facebook, responsabil de integritate, Guy Rosen, a spus că platforma „a luat măsuri de urgență adecvate” și a justificat ștergerea clipului video prin faptul „acesta că mai degrabă amplifică, şi nu reduce riscul de violenţe”.

Twitter a eliminat, miercuri, mai multe tweet-uri ale președintelui Donald Trump, în care face referire la violențele de la Capitol. Motivarea: instigă la violență.

De asemenea, rețeaua a decis să blocheze contul lui Trump, timp de 12 ore.

Twitter precizează că viitoarele încălcări ale regulilor, inclusiv ale integrității civice, vor duce la o suspendare permanentă a contului lui Trump.