• Facebook implementează măsuri de precauție pentru posibilele revolte în urma alegerilor prezidențiale din SUA
  • Măsurile presupun limitarea afișării conținutului dăunător legat de alegeri
  • Conform echipei Facebook, noile instrumente vor fi folosite doar în circumstanțe nefaste

Echipa Facebook a pus la punct măsuri de a încerca să calmeze conflictele legate de alegerile din SUA, prin implementarea unor instrumente interne concepute pentru ceea ce numește țări „cu risc”, relatează The Wall Street Journal.

Măsurile de urgență includ încetinirea răspândirii conținutului viral și suprimarea postărilor cu „potențial inflamator”. Directorii Facebook au specificat că vor folosi instrumentele doar în circumstanțe nefaste, cum ar fi violența legată de alegeri, și că platforma trebuie să fie pregătită pentru toate posibilitățile.

De asemenea, procedurile adoptate presupun o încetinire generală a răspândirii postărilor pe măsură ce încep să devină virale și modificarea fluxului de știri pentru a schimba tipurile de conținut pe care le văd utilizatorii.


Puse cap la cap, noile instrumentele ar putea modifica ceea ce văd zeci de milioane de americani atunci când se conectează la platformă, diminuând expunerea la senzaționalism, incitații la violență și dezinformare.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Conform reprezentanților Facebook, echipa a petrecut „ani de zile încercând să facă platforma un loc prielnic, sigur în timpul alegerilor”, bazându-și dezvoltarea în acest sens pe experiențele și incidentele anterioare din campanii.