• Forumul Economic Mondial arată că 60% dintre job-urile pentru tineri nu există
  • 34% dintre studenți consideră că universitățile nu-i pregătesc pentru piața muncii
  • Andreea: Job-urile de viitor vor fi în zona asta de digital

Un studiu recent arată că 60% dintre locurile de muncă din România, pentru care tinerii ar fi pregătiți, nu au fost create încă. Andreea Călăpăreanu este elevă în clasa a XII-a și se gândește non-stop ce meserie să aibă. Nu găsește, însă, un răspuns.

„Mă gândesc să fac ori Drept, ori Facultatea de Istorie, la Litere m-am gândit, dar nu prea, pentru că nu mă atrage aşa de mult. Am stat într-o seară să caut, chiar nu am găsit alte opţiuni din care să aleg. Chiar m-am gândit şi la geografie, dar sunt în pom şi nu ştiu.”, a spus Andreea Călăpăreanu, elevă.

Sunt, însă, și cazuri fericite. Tineri hotărâți, care știu încă de mici ce vor să facă în viață. Alexandra este studentă în anul III, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este convinsă că e meseria perfectă pentru ea. Și peste 20 de ani se vede tot în domeniul mass-mediei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

„Eu vreau să continui în jurnalism. Îmi place foarte mult chiar și tot ce am învățat la facultate. Eu cred că sunt pregătită să fac această meserie.”, a precizat aceasta.

Tinerii pot, de exemplu, să apeleze cu încredere la un specialist. Andreea Voicu este consultant în carieră și îți poate da niște sfaturi.

„Joburile de viitor vor fi în zona asta de digital. Tot ce înseamnă tehnologie, acolo se va duce viitorul. O să vezi o grămadă de internshipuri pe partea de digital, marketing, pe partea de copywriting, pe partea de content, adică tot ce prezintă, practic, viitorul”, a explicat aceasta.