• Locuitorii din județul Alba s-au trezit cu facturi în valoare de 28.000 lei.
  • Ministrul Energiei s-a pronunțat asupra întâmplării și a răspuns: „Eu nu aș plăti-o.”
  • Ministrul a precizat că pentru ofertă înşelătoare, amenda dată companiei este între 5 şi 10% din cifra de afaceri.
  • La gaze naturale sunt mai puţini consumatori care vor beneficia de compensări.

Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, a declarat că dacă ar fi să primească o factură uriașă, considerată a nu fi conformă, aşa cum au primit consumatorii din judeţul Alba, a spus că nu ar plăti-o.

„Eu nu aş plăti-o. Nu cred că riscă să rămână fără curent electric pentru o factură care este greşită”, a precizat Popescu.

Ministrul a precizat că pentru ofertă înşelătoare, amenda dată companiei este între 5 şi 10% din cifra de afaceri. Ministrul Virgil Popescu a mai spus că, strict pentru această iarnă, în afară de legea consumatorilor vulnerabili, guvernanţii iau în calcul compensarea până la nivelul venitului mediu sau a consumului mediu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Pentru consumatorii cu venit mediu sau consum mediu (compensăm – n.r.). Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie. Avem tot timpul să rezolvăm această problemă (întrebat când se va decide care este procentul de compensare sau cum se va realiza compensarea – n.r.). De consum mediu, vorbim de 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kilowatt pe an. Cu o medie de 2,5 (persoane în gospodărie – n.r.), vorbim de peste 10,5 milioane de români”, a spus Popescu.

Potrivit ministrului, la gaze naturale sunt mai puţini consumatori care vor beneficia de compensări, însă trebuie ţinut cont de faptul că sunt mai puţine gospodării legate la gaze decât la electricitate

Întrebat despre impactul bugetar al acestei măsuri, Virgil Popescu a spus că acum este calculat, dar sursa de finanţare e impozitul pe venitul suplimentar din reglementarea preţului la gaze.