• Ministrul Energiei a dat explicații în fata comisiei de anchetă.
  • Ministrul Energiei a fost și în plen, la „Ora Guvernului”.
  • George Simion l-a invitat pe ministrul energiei la protest în Piața Victoriei.

Ai făcut ochii mari în ultimul timp când ți-ai deschis factura la curent? Să știi că nu ești singurul. Nu numai în România, ci și în alte state europene, energia e tot mai scumpă”, o spune chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București.

„Săptămâna viitoare, la reuniunea informală a Consiliului Europei din Slovenia, vom discuta acest subiect, iar Comisia va veni cu propuneri”, a mai adăugat ea.

Președintele Iohannis este tare îngrijorat de soarta antreprenoriatului. Și firmele vor resimți creșterea prețurilor.
„Firmele, antreprenoriatul, are nevoie de măsuri active, fiindcă aceste prețuri vor fi resimțite foarte repede.”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Facturile la energie au ajuns motiv de anchetă și în Parlament. S-a înființat și o comisie cu acest scop

Primul invitat la raport: ministrul energiei. Concluziile? Niciuna, îți spune președintele comisiei, senatorul PSD, Daniel Zamfir.

Ce ar fi trebuit să facă Ministerul Energiei ca să nu fim în această situație? Nu am aflat lucrul acesta. Era firesc să vină prim-ministrul la această ședință. Nici măcar nu a binevoit să răspundă. Am asistat, din nou, la o poveste frumoasă. Uită domnia sa că, în momentul liberalizării, asigura pe toți cetățenii României că nu vor crește prețurile la energie, din contră, vor scădea.”

Subiectul s-a mutat apoi în plenul Camerei Deputaților. Ministrul a fost chemat să răspundă intrebărilor parlamentarilor. Nu prea a apucat, pentru că deputații au fost ocupați cu problemele lor politice.

În mod normal, dacă au un furnizor care are prețul sub marja medie, va fi mai mic. Dacă are peste marja medie, atunci va fi mai mare. Depinde de furnizor și dacă preferă să stea la acel furnizor și nu-și caută altul, căci asta vrem, să-I încurajăm să-și caute un furnizor mai bun”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.