• Familiilor afgane li se cere separarea. Conform ultimei legi emise de talibani, statul le interzice bărbaților și femeilor să fie în parcuri în același timp.
  • De asemenea, conducătorii talibani au ordonat tuturor angajaților guvernamentali să-și lase barbă și să se îmbrace cu portul tradițional, ori riscă să fie concediați.
  • Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului va verifica dacă angajații respectă noile reguli.

Familiilor afgane li se cere separarea. Conform ultimei legi emise, talibanii interzic bărbaților și femeilor să fie în parcuri în același timp, scrie The Telegraph

De asemenea, conducătorii talibani au ordonat tuturor angajaților guvernamentali să-și lase barbă și să se îmbrace cu portul tradițional, ori riscă să fie concediați. Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului va verifica, dacă angajații respectă noile reguli.

Prin noua lege, liderii talibani, vor aplicarea strictă a regimului islamic

Săptămâna trecută, le-au interzis femeilor să ia zboruri fără o rudă de sex masculin și nu au reușit să redeschidă școlile secundare de fete așa cum s-a promis.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Dar, puțini rămân optimiști după un nou abuz asupra drepturilor fundamentale ale omului, în țară. În weekend, canalele locale de televiziune au primit ordin să nu mai difuzeze buletine de știri către BBC și alte organizații media. De asemenea, serialele străine au fost interzise.

„Buletinele de știri TV ale BBC persan și uzbec au fost scoase în Afganistan, după ce talibanii au ordonat partenerilor noștri TV să elimine radiodifuzorii internaționali de pe undele lor”, a declarat Tarik Kafala, șeful limbilor la BBC World Service.

Femeile merg în parcuri doar în anumite zile

În ultima lor adunare, talibanii au votat ca bărbații și femeile să nu viziteze parcurile din capitala Kabul în aceleași zile, ceea ce înseamnă că nici cuplurile căsătorite și familiile nu pot vizita împreună. Femeile vor merge în parcuri duminică, luni și marți, în timp ce zilele rămase sunt rezervate bărbaților.

„Nu este ordinul Emiratului Islamic, ci porunca lui Dumnezeu ca bărbații și femeile care sunt străini unul de celălalt să nu se adune la un loc”, a spus Mohammad Yahya Aref, un oficial al ministerului adjunct.

Restricțiile din Afganistan se reflectă și asupra educației

Talibanii au declanșat indignarea Statelor Unite ale Americii și a comunității internaționale în general, când au închis toate școlile secundare de fete, la doar câteva ore de la redeschidere. SUA au spus că decizia a marcat „un potențial punct de cotitură în angajamentul nostru’’ cu grupul și s-au retras de la întâlnirile planificate cu oficialii talibani din Qatar pentru a discuta despre economia paralizată a Afganistanului.

,,Decizia lor a fost profund dezamăgitoare și inexplicabilă față de poporul afgan, în primul rând, și, de asemenea, față de comunitatea internațională”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

După revenirea la putere în august, anul trecut, talibanii au promis o versiune mai blândă a regulilor dure care a caracterizat prima lor perioadă la putere, din 1996 până în 2001. Dar, restricțiile recente au deraiat planurile Americii de a stabili o cale către recunoașterea diplomatică a grupului.