Fără colindători și petreceri de Revelion. Recomandările lui Raed Arafat pentru sărbătorile de iarnă

  • Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile în România.
  • Telecabinele vor funcționa la 50% din capacitate.
  • Raed Arafat recomandă evitarea mersului la colindat sau petrecerile de Revelion.
  • Pârtiile și stațiunile de schi rămân deschise, iar teleschiurile funcționează normal

România rămâne încă o lună în stare de alertă. În următoarele 30 de zile, nu ai voie să ieși din casă în timpul nopții. Iar magazinele se închid la 9 seara. În plus, la restricțiile care sunt deja în vigoare se adaugă o măsură „de sezon”.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI: „Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele, acestea toate vor funcționa mai departe în condiții de normalitate.”

Există vești bune pentru pasionații de ski. Raed Arafat spune că pârtiile vor rămâne deschise, dar trebuie respectate toată măsurile sanitare. Dispar însă petrecerile grandioase de Revelion. Autoritățile recomandă să nu te întâlnești cu prea multe rude sau prieteni.

Raed Arafat: „Cei care nu respectă și vor ieși, cei care vor intra în contact cu mai multe persoane, cum am zis înainte, se pun pe ei și pe membrii familiilor lor în pericol, așa că recomandarea este să se evite aceste acțiuni.”

Autoritățile mai spun că e o idee proastă să mergi la colindat. Arafat vrea ca sănătatea să fie pusă înaintea tradițiilor.

Evitaţi acest lucru, chiar dacă e o tradiție, și o înțeleg perfect și o înțelegem cu toţii perfect, dar cu mersul din casă în casă, intratul în mai multe case deodată, în aceeași zi, – și te duci și te întâlnești cu cineva, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai ieși, te mai duci la altcineva, – riscul de infecție crește foarte mult.”, a mai spus Arafat.