Fără distanţare socială la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi. Sute de oameni au stat în frig

  • Peste 200 de gălățeni au stat în frig ca să-și plătească taxele și impozitele locale
  • La coadă nu s-a respectat distanțarea socială, iar oamenii au așteptat ore întregi pentru a ajunge la ghișee
  • „Îmi este frică, dar ce pot să fac? Trebuie să-mi plătesc impozitele. Poate nu ne îmbolnăvim”, a spus un gălățean în vârstă

Peste 200 de gălățeni au stat în frig ca să-și plătească taxele și impozitele locale. La coadă nu s-a respectat distanțarea socială, iar oamenii au așteptat ore întregi pentru a ajunge la ghișee. Coada s-a format înainte de deschiderea sediului direcției de fiscalitate a Primăriei Galați.

Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Galați lucrează cu publicul începând de luni dimineață. Înainte de deschiderea ghișeelor, numeroși gălățeni s-au așezat la coadă pentru a fi primii care scapă de datorii, dar și pentru a beneficia de bonificația de 10% oferită celor care își achită integral taxele din 2021 până pe 31 martie.

La coadă nu s-a respectat distanțarea socială, iar unele persoane au purtat masca incorect, fără a-și acoperi nasul și gura, motivând că au probleme cu respirația.

„Îmi este frică, dar ce pot să fac? Trebuie să-mi plătesc impozitele. Poate nu ne îmbolnăvim”, a spus un gălățean în vârstă.

Autoritățile locale încearcă să-i convingă pe gălățeni să nu se îmbulzească la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite Locale deoarece obligațiile fiscale pot fi achitate până pe 31 martie. În plus, taxele pot fi plătite online prin intermediul portalului ghiseul.ro, precizează reprezentanții Primăriei Galați.