• În ciuda retragerii rușilor din Herson în această săptămână, viața în capitala ucraineană Kiev continuă să devină din ce în ce mai dificilă.
  • Orașul se confruntă cu întreruperi majore de energie electrică, care au acum un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi.
  • În ciuda disconfortului tot mai mare, peste 1,5 milioane de locuitori s-au întors în capitală din primele săptămâni ale războiului.

Cel puțin din punct de vedere optic, Kievul s-a întunecat. Acum, Rusia așteaptă ca iarna să pună stăpânire pe ea. Săptămâna aceasta, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat locuitorii orașului cu privire la necesitatea de a se pregăti pentru o posibilă evacuare.

În [cazul] unei situații de urgență totală, care probabil va fi pana totală de curent, fără alimentare cu apă, fără nimic, voi fi nevoit să îmi schimb locația și să părăsesc Kievul, explică Ilyas. Dar, de asemenea, o am aici pe mama mea, pe bunica mea. Ei vor avea nevoie de sprijin. Așa că planul meu este să rămân în siguranță, să am niște provizii de alimente pe care le-am păstrat deja.

Vorbind în cel mai recent episod al podcastului Sky News Ukraine War Diaries (Jurnale de război din Ucraina), Ilyas oferă o perspectivă revelatoare asupra angajamentului față de o viață normală într-un oraș tot mai răsucit de lovituri strategice persistente. Duminica trecută, atâta timp cât a fost liniște, am decis să mă întâlnesc cu prietenul meu într-o zonă îndepărtată, la care este nevoie de aproximativ 40 de minute pentru a merge, explică el.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Așa că ne-am întâlnit la restaurant pentru o cină plăcută. După probabil două ore sau două ore și jumătate, deodată s-a întrerupt curentul electric și a devenit complet întuneric. A fost ca de obicei, toată lumea mânca și își termina mâncarea. Doar că muzica s-a oprit și se auzea cum furculițele se loveau de farfurii. Erau oameni cu copii… a fost un fel de aventură pentru ei. Toată lumea avea lumânări aprinse pe mese și am reușit să plătim cash pentru că, evident, terminalele bancare nu funcționau.

În ciuda disconfortului tot mai mare, peste 1,5 milioane de locuitori s-au întors în capitală din primele săptămâni ale războiului, potrivit oficialilor orașului.