• Numărul de viroze a crescut și în alte state din Europa, dar și în SUA
  • La început de iunie, avem mai multe viroze decât în plin sezon rece
  • Virozele au ajuns la peste 30.000, de două ori mai multe față de sezonul trecut

La nivel naţional, numărul de infecţii respiratorii a ajuns la peste 30.000, adică de două ori mai mult comparativ cu sezonul anului trecut. În luna mai, într-o singură săptămână, numărul cazurilor a urcat la 50, comparativ cu doar patru cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a anului trecut. Medicul pediatru, Iulia Țincu spune că posibilele cauze ar fi redeschiderea școlilor, dar și renunțarea la mască în aer liber.

„Odată cu redeschiderea colectivităților, au început să apară și toate virozele pe care le tratam în mod uzual. Fie ele respiratorii sau digestive. De la 35-40 la sută cred că am înregistrat o creștere a numarului de prezentari în camera de gardă”, a menționat aceasta.

Drept urmare, scutirile medicale pe care le iau elevii s-au înmulţit în ultimele două săptămâni. Asta spune și direcorul școlii nr. 7 din Capitală, Narcisa Franția, care le cere ajutor părinților.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Este chemat asistentul în cazul în care copilul prezintă simptome la scoală. Acesta este dus la izolator, contactam părintele și recomandăm să fie dus elevul la medicul de familie. Reintrarea în unitate se face în baza avizului medicului de familie.”, a explicat directorul.

Creșterea numărului de viroze respiratorii nu s-a înregistrat doar în Romania. Aceeaşi situaţie este și în Statele Unite. Într-un cartier din New York, de exemplu, sute de copii s-au îmbolnăvit iar în statul Utah, de la jumătatea lunii mai au început să fie de zece ori mai multe cazuri comparativ cu luna ianuarie.